Audi и BMW: допълнително оборудване за дизелови двигатели с Euro 5


30
юни
2017

Министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер е загрижен за автомобилната индустрия в провинцията: след скандалите с манипулирането на вредните емисии предстои въвеждането на забрана за движение на дизеловите автомобили в големите градове – като например Мюнхен. Последиците са разколебаване у клиентите, както и несигурност сред служителите на Audi, BMW и MAN. Техните управителни съвети искат намирането на разумно решение.

Така шефът на BMW Харалд Крюгер например смята, че „съществуват по-интелигентни решения от забраните за движение.“ Така двата най-големи баварски производителя на автомобили (Audi и BMW) обсъдиха съвместно как старите дизелови автомобили да бъдат преоборудвани и да отговарят на изискванията за мобилност с ниски вредни емисии.

Най-важната тема за потребителите е привеждането на автомобилите с дизелов двигател с норма на вредни емисии Euro 5 към по-екологично задвижване посредством софтуерни решения. Ако тази мярка бъде приета, ток емисиите на азотни оксиди на наличната флотилия от дизелови автомобили могат да бъдат намалени наполовина до 2021 г.  От Audi и BMW са на мнение, че най-малко 50 процента от автомобилите им с дизелов мотор и с норма на вредни емисии Euro 5 да достигне ниво, което да им позволява да се движат в големите градове в Германия.

За тази цел се разработват възможности за Euro 5 дизеловите двигатели посредством ъпгрейд на софтуера. Разходите за разработка и сертифициране ще бъдат поети от производителите, преоборудването ще се предлага от сервизите.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин