/ Audi интегрира YouTube в инфотейнмънт системата

Audi интегрира YouTube в инфотейнмънт системата

Audi интегрира най-голямата в света платформа за видеоклипове YouTube в информационно-развлекателната система на избрани модели. Благодарение на новия app store клиентите на Audi ще могат да използват интернет връзката на автомобила за достъп до популярни приложения на трети страни директно и интуитивно благодарение мултимедийния интерфейс (MMI). Приложението YouTube вече е достъпно в магазина за приложения. Видео стриймингът ще започне през лятото на 2023 г., първоначално за избрани модели на Audi, а по-късно същата услуга ще бъде налична и за други марки на VW Group.

Над 500 часа видеосъдържание се качват в YouTube всяка минута. От този месец шофьорите на избрани модели Audi имат достъп до цялото това съдържание директно чрез приложението YouTube в информационно-развлекателната система на автомобила си. Това става възможно благодарение на интеграцията на новия магазин за приложения, който е разработен съвместно със софтуерното звено на Volkswagen CARIAD и неговия партньор HARMAN Ignite. По този начин клиентите могат да интегрират в автомобила приложенията, които използват всеки ден, в зависимост от личните си нужди. Това включва приложения от категориите музика, видео, игри, навигация, паркиране и зареждане, метеорологични и новинарски услуги. Приложения като YouTube се инсталират директно в MMI системата на Audi – без да минават през смартфон.

Всичко това ще убие времето за чакането по зарядните станции. След инсталиране чрез магазина, приложението YouTube се появява в MMI и може да се стартира чрез докосване. За да отговарят на високите изисквания за безопасност на Audi, видеоклиповете могат да се възпроизвеждат само когато автомобилът е паркиран. Oсвен това шофьорите, които са членове на YouTube Premium, могат да гледат видео без реклами.

YouTube е първата видео платформа, достъпна за изтегляне от новия магазин за приложения на Audi. За разработването на тези сложни дигитални системи Audi използва концентрираното ноу-хау и синергията на Volkswagen Group. Софтуерното звено на Volkswagen CARIAD работи съвместно с HARMAN, дъщерно дружество на Samsung. За използване на приложения на трети страни като YouTube е необходима връзка за данни, която се установява чрез вградена в автомобила SIM карта.

От моделна година 2024, YouTube ще бъде наличен в избрани модели Audi, оборудвани с най-новия хардуерен и софтуерен клъстер на третото поколение модулна информационно-развлекателна система (MIB 3). Първите Audi-та с YouTube ще бъдат A4/A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron и Audi e-tron GT quattro.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин