Audi интегрира магазин за приложения в много от своите модели

0203
2023

От лятото на 2023 г. Audi ще интегрира магазин за приложения в избрани модели с трето поколение модулна информационно-развлекателна платформа (MIB 3). Посредством имплементирането на т.нар. App Store, разработен съвместно със софтуерното звено на Volkswagen CARIAD и неговия партньор Harman Ignite, при наличие на Интернет връзка клиентите могат да получат достъп до популярни приложения на трети страни директно и интуитивно от мултимедийния интерфейс (MMI). Избраните приложения се инсталират директно в MMI системата на Audi – без да се минава през смартфон.

„Audi е първата марка във Volkswagen Group, която лансира новия магазин за приложения на трети страни. Мащабируемото решение е разработено от CARIAD и е добър пример за нашата стратегия да предлагаме на всички клиенти изключително привлекателна екосистема. С това решение водачите на Audi ще могат да разчитат не само на редовни софтуерни актуализации, но и на информационно-развлекателна система, която може да бъде персонализирана в още по-голяма степен“, коментира техническият директор на Audi Оливер Хофман.

Иновативна дигитална екосистема

Новият магазин дава на клиентите достъп до голям брой приложения, които могат да бъдат заредени директно в MMI без участието на смартфона. Налични в началото ще бъдат приложения от следните категории: музика, видео, игри, навигация, паркиране и зареждане, производителност, метеорологични и новинарски услуги. Категорията „Музика“ включва приложения като Amazon music или Spotify. Виртуалният магазин ще предлага все по-голям приложения в бъдеще. Той може да бъде избран чрез отделна плочка в MMI. След това допълнителните приложения се интегрират безпроблемно в MMI и могат да се използват безопасно и надеждно по време на шофиране. Портфолиото от приложения е специфично за пазара.

Магазинът за приложения ще бъде достъпен от юли в избрани модели, оборудвани с най-новия хардуерен и софтуерен клъстер MIB 3. Това ще бъдат: Audi A4/A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron и Audi e-tron GT.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин