Audi инвестира $1 млрд. в проекти за електрическа мобилност в Мексико

1306
2024

Audi вече започна да инсталира оборудването, необходимо за производството на модел с означението „е-tron” – който вероятно ще бъде напълно електрически

Audi ще инвестира 1 милиард евро в проекти за електрифицирани модели в мексиканския щат Пуебла, каза губернаторът на щата във вторник. Audi потвърди тези планове. Инвестицията ще отвори 500 нови работни места, става ясно от прессъобщение на правителството на Пуебла.

Изпълнителният президент на Audi Мексико Taрек Машхур и губернаторът на Пуебла Серхио Саломон имат за цел да превърнат щата в център за електрически модели, се казва в изявлението. Audi Мексико вече започна инсталирането на инфраструктурата и оборудването, необходимо за производството на модел с означението „е-tron” – който вероятно ще бъде напълно електрически.

„Audi Мексико е компания, която върви към бъдещето на автомобилната индустрия“, се казва в в кратко изявление на автомобилния производител, публикувано на 12 юни. „Затова и развиваме стратегията за електрификация на Audi Group. Заводът на Audi в щата Пуебла е готов да започне своя проект за електрическа мобилност и да продължи да допринася с пълния си потенциал за развитието на технологията e-tron.“

Към момента Audi има един завод в Пуебла – в град Сан Хосе Чиапа, където в момента има 5000 служители, по данни на компанията. „Доверието на инвеститорите в Мексико е засилено, тъй като има сигурност, че държавата ни върви нагоре по отношение икономическите показатели“, казва Саломон в пост в X.

Коментарите му дойдоха часове след като новоизбраният президент на Мексико Клаудия Шейнбаум се опита да успокои опасенията на инвеститорите относно предложената съдебна реформа, обещавайки, че страната ще запази върховенството на закона, като същевременно каза, че планира да продължи с реформите.

Изпълнителният директор на Audi Гернот Дьолнер коментира още през март, че ръководената от него компания щяла да се придържа към стратегията си за електромобилите, въпреки предизвикателствата на пазара през тази година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин