Audi е най-добрата марка в Германия

0504
2019

Ако се интересувате, каква е актуалната форма на автомобилните производители, трябва да прочетете тази анкета. „Най-добрите марки във всички класове“ отразява мнението на читателите ни в Германия

За осми път нашите читатели казват своето мнение за автомобилните производители. На кои марки се доверяват, кои модели харесват и кои производители смятат за иновативни. Ние им благодарим за подкрепата. Резултатът показа, че има един голям победител: при най-важните критерии за покупка, качество, дизайн и съотношение „цена-качество“ най-добра марка според читателите ни е Audi. Хората от Инголщадт финишираха на първо място с 55,2 процента (от всички класове и категории), изпреварвайки Porsche (54,6 %), а на трето място се класира Skoda (52,3 %) пред Volkswagen (51,8 %) и Mazda (50,1 %). Вижте нашата галерия за любимците на германския народ:

Когато става дума за качеството на автомобилите на германците, то през последните години Audi вършат чудесна работа. Дългогодишният стремеж към префекционизъм, перфектни фуги и вътрешно пространство без всякакви шумове даде резултат. Нито един друг автомобилен производител не се радва на повече доверие при качеството от Audi. В 50 процента от класовете в анкетата ни, Audi доминира в този раздел. Единствено в луксозния клас с минимална преднина S-клас на Mercedes победи Audi A8. В общия резултат хората от Щутгарт се класираха на трето място, след Porsche – и разбира се Audi.

Мини-автомобили

В категорията на мини-автомобилите марките Volkswagen (категория качество), Abarth (дизайн) и Hyundai (цена/качество) се качиха на почетната стълбица.

Малки автомобили

В класа на малките автомобили спечели VW (качество), Mini (дизайн) и Dacia (цена/качество). Общ победител с 53 процента е VW. 

Компактни автомобили

Победител в компактния клас е Audi (качество), Alfa Romeo (дизайн) и Dacia (цена/качество). Общ победител с 57 процента е Skoda.

Среден клас

В средния клас най-добрите са Audi (качество), Alfa Romeo (дизайн) и Skoda (цена/качество). 

Висок клас

Във високия клас Audi (качество и дизайн) и Volkswagen (цена/качество) финишираха на върха. Общ победител с 64 процента е Audi. Audi е категоричен победител: два пъти първи, веднъж четвърти. Среброто е за BMW (59 %) пред Volvo (57 %).

Луксозен клас

В луксозния клас читателите избраха Mercedes (качество), Tesla (дизайн) и Lexus (цена/качество) на първо място. Общ победител е 59 процента е Audi. 

Спортни автомобили

При спортните автомобили Porsche (качество и дизайн) и Ford (цена/качество) си осигуриха първото място 1. 

Кабриолети до 100 000 лв.

При кабриолетите до 100 000 лв. спечелиха Audi (качество), Abarth (дизайн) и Mazda (цена/качество).

Малки SUV

При малките SUV-ове победителите са Audi (качество), Volkswagen (дизайн) и Lada (цена/качество).

SUV от среден клас

При SUV-овете от среден клас победиха марките Audi (качество), Alfa Romeo (дизайн) и Dacia (цена/качество). 

Големи SUV

Първите места в категорията на големите SUV-ове си разделиха Audi (качество), Land Rover (дизайн) и Ford (цена/качество). Общ победител с 55 процента е Volvo. XC90 победи Audi Q7 (54,7 процента).

Компактни ванове

Марките-победители в раздела за компактни ванове: Volkswagen (качество и дизайн) и Dacia (цена/качество).

Големи ванове

Победителите сред марките при големите ванове: Volkswagen (качество и дизайн) и SsangYong (цена/качество). 

Категория 1: КАЧЕСТВО – Когато става дума за качеството на автомобилите на германците Audi

Категория 2: ДИЗАЙН – красивият скорпион грабна сърцата на читателите. Признаваме, че темата за дизайна е доста субективна и съвсем не лесна.

Категория 3: ЦЕНА/КАЧЕСТВО – когато става дума за пари, то тогава Dacia няма конкурент.

Toyota и Tesla имат най-екологичен имидж
Проблемите с производството са всеизвестни, фирмата не е спечелила нито цент – въпреки това имиджът на Tesla е превъзходен и недостижим. Електромобилите на Илън Мъск се радват на популярност както продуктите на Apple. Tesla е готина, стилна и иновативна – така смятат нашите читатели. При темата за хибридите и Plug-in-хибридите победител е Toyota (и благородната ѝ дъщерна марка Lexus). Имиджът на японците е непобедим. Следва Hyundai. При алтернативните задвижвания Tesla и Toyota също се класираха в челото. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин