Audi електрифицира Байерн Мюнхен

2209
2020

Възможно е благодарение на партньорството с Audi: футболният клуб на Байерн Мюнхен ще бъде първият електрифициран отбор по футбол в света. Звездите на победителя в Шампионската лига от тази година получиха вчера своите електромобили Audi e-tron в Мюнхен. От Audi също така инсталираха станции за зареждане на тренировъчната база  на Байерн.

През януари Байерн Мюнхен и Audi удължиха преждевременно своето партньорство до 2029 г. С предаването на 19 автомобила Audi e-tron на играчите, повече от половината флотилия на Audi в отбора на Байерн Мюнхен е електрифицирана.  

Треньорът на отбора Ханзи Флик, както и капитанът на баварците Мануел Нойер и голмайсторът Роберт Левандовски получиха автомобилите си на тренировъчния комплекс на Audi на летището в Мюнхен. След кратко въведение в дигиталните възможности на e-tron победителите в Шампионската лига минаха с новите модели мероприятието Audi driving experience

„Страхотно е, че заедно с Audi футболен клуб Байерн Мюнхен е първият електрифициран отбор на света“, каза Карл-Хайнц Румениге, председател на управителния съвет на баварците. „Електрифицирането на нашата флотилия с Audi e-tron, както и оборудването на тренировъчната ни база със станции за зареждане е пример за това, че партньорството между Audi и Байерн Мюнхен се простира извън обикновеното спонсорство.“

Audi е спонсор на най-успешния германски футболен отбор от 2002 г., като от 2011 г. марката с емблема с четирите пръстена е собственик и на дялове на Байерн Мюнхен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин