Audi готви електрическото Q4 e-tron


14
февр.
2019

Аudi ще разшири гамата си от електрически модели: на изложението в Женева (7-17 март) компанията със седалище в Инголщат ще представи концептуалното SUV-купе Q4 e-tron. Днес германците разпространиха първи дизайнерски скици.

Концепцията следва наложения от e-tron дизайн с къси надвеси, големи колела и ясен дизайн. По отношение на интериора Audi поема по нов път. Тъй като отпред няма да има голям двигател с вътрешно горене, под капака е преместена техниката на климатика, която иначе е монтирана в арматурното табло. Така кокпитът е изнесен с около 15 см напред. При това има място за голям Head-up дисплей, който прожектира триизмерните стрелки на навигацията.

Q4 e-tron e технически събрат на VW I.D. Neo и е базиран на МЕВ-платформата. В зависимост от големината на батериите пробегът с едно зареждане ще варира между 400 и 600 км. 4х4 ще бъде серийно. Батериите ще бъдат разположени под пода, а електромоторите на предната и задната ос няма да се нуждаят от много място – затова Q4 e-tron ще бъде компактно като Q3, но в интериора ще предлага повече място от Q5. AUTO BILD очаква SUV-ът да бъде на пазара не по-рано от 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >