Audi готви електрическото Q4 e-tron


14
февр.
2019

Аudi ще разшири гамата си от електрически модели: на изложението в Женева (7-17 март) компанията със седалище в Инголщат ще представи концептуалното SUV-купе Q4 e-tron. Днес германците разпространиха първи дизайнерски скици.

Концепцията следва наложения от e-tron дизайн с къси надвеси, големи колела и ясен дизайн. По отношение на интериора Audi поема по нов път. Тъй като отпред няма да има голям двигател с вътрешно горене, под капака е преместена техниката на климатика, която иначе е монтирана в арматурното табло. Така кокпитът е изнесен с около 15 см напред. При това има място за голям Head-up дисплей, който прожектира триизмерните стрелки на навигацията.

Q4 e-tron e технически събрат на VW I.D. Neo и е базиран на МЕВ-платформата. В зависимост от големината на батериите пробегът с едно зареждане ще варира между 400 и 600 км. 4х4 ще бъде серийно. Батериите ще бъдат разположени под пода, а електромоторите на предната и задната ос няма да се нуждаят от много място – затова Q4 e-tron ще бъде компактно като Q3, но в интериора ще предлага повече място от Q5. AUTO BILD очаква SUV-ът да бъде на пазара не по-рано от 2020 г.

Още по темата

Card image cap
Essen Motor Show 2016

19
ное.
2016

Card image cap
MINI минава на електричество

30
авг.
2017

Британската марка представя напълно електрически дизайнерски прототип по време на IAA

Card image cap

В последния брой:

Архив >