Astra e „Автомобил на годината в Германия 2023” в категория „компактни автомобили”

0411
2022

Новият Opel Astra е обявен за «Автомобил на годината в Германия 2023» в категория компактни автомобили. Независимото експертно жури на „German Car Awards“ избра новото поколение Astra и Astra Sports Tourer за най-добър автомобил от компактния клас в Германия, оценявайки го много пред конкурентите в този сегмент. Иновативните технологии за безопасност, които Opel прави достъпни за широк кръг собственици на автомобили в компактния клас с новата Astra, убедиха групата от 27 автомобилни експерти и журналисти също толкова, колкото и широката гама от задвижвания, включително електрифицирания вариант Opel Astra plug-in хибрид.

Журито обърна внимание на впечатляващия, спортен дизайн, в комбинация с комфорта при шофиране и съотношението цена/качество, предлагано от Astra.

Престижната награда беше официално връчена вчера вечерта на церемония в Бад Дюркхайм, Германия.

По време на обстойни тестови шофирания, експертното жури разгледа отблизо новия Opel Astra. Основни акценти, които бяха взети предвид са поведението на автомобила при шофиране, динамиката, комфортът и много други показатели. Характеристики, в които най-новото поколение на бестселъра в компактния клас се отличава напълно. С мощност от 133 kW/180 к.с. и въртящ момент от 360 нютонметра, електрифицираният Astra Plug-in хибрид предлага чисто удоволствие от шофирането (WLTP разход на гориво: 1,1-1,0 л/100 км, CO2 емисии 24-23 g/ км; при комбиниран режим). Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 7,6 секунди.

Наградата „Автомобил на годината в Германия“ се връчва за пети път тази година. Независимото жури от експерти, което в момента се състои от 27 членове на журито, избира съответния клас победители в пет категории. Изборът на участниците в конкурса се основава на обективни критерии за цена и наличност на пазара. Конкурсът се провежда за първи път през 2019 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин