Astra-та от Top Gear на аукцион

Почитателите на TG познават много добре този червен Vauxhall. Toй е последният автомобил, с който звезди като Хю Джакман и Уил Смит въртят обиколки в хитовото британско предаване. Сега той ще бъде продаден на аукцион

2312
2015
Под капака на Astra-та работи бензинов мотор със 115 к.с. и работен обем 1,6 л.

Под капака на Astra-та работи бензинов мотор със 115 к.с. и работен обем 1,6 л.

Феновете на Top Gear сега имат златен шанс. Vauxhall oбявява на аукцион червената Astra от рубриката A star in a reasonably priced car – постъпленията от продажбата ще бъдат дарени за благотворителност. Всяка знаменитост, която гостува в програмата от 2014 г., трябва да покаже шофьорските си умения в сериен компактен автомобил, като направи обиколка по трасето. Зад волана на Vauxhall-a са сядали както филмови, така и музикални звезди. Номер четири от „бегачките“ за лаиции е именно въпросната Astra, която е предложена на аукцион в Ebay – Великобритания.

Зад този волан са сядали звезди като Хю Джакман, Стивън Тайлър и Уил Смит.

Зад този волан са сядали звезди като Хю Джакман, Стивън Тайлър и Уил Смит.

Над 40 000 лева за употребяваната кола

Машината е на пробег само 2908 мили (ок. 4680 км), които обаче са изминати в състезателно темпо. Тя има 17-цолови джанти, навигация, Bluetooth и дигитално радио, а моторът е бензинов 1,6 със 115 к.с. За нуждите на предаването е монтиран ролбар, а всички въздушни възглавници са деактивирани. Серийните предни седалки са отстъпили място на спортни с 5-точкови предпазни колани. Заради всичко това автомобилът не може да се движи свободно по пътищата на Великобритания. Това обаче няма да попречи на истинските фенове да си купят колата, която лъха на слава. Четири дена преди края на аукциона цената й надвърля 40 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин