Aston Martin Valkyrie: нови разкрития


12
юли
2017

Усещане а ла Формула 1 за двама европейци: така биха могли да бъдат определени характеристиките на Aston Martin Valkyrie. Междувременно „Валкирия“ е доста напреднала по отношение на разработката си и с изключение на някои детайли е почти готова. Засега обаче Aston Martin, Red Bull Advanced Technologies и партньорът по проекта AF Racing не дават информация относно задвижването на суперспортния автомобил. .

Фокусът при разработката на каросерията е бил върху аеродинамиката и леката конструкция. Впечатление прави минималистичния кокпит, в който има място за двата души. Няма седалки в класическия смисъл на думата – заемате място в две корита. За да бъде улеснено качването и слизането, също както и при автомобилния спорт воланът на колата се сваля.

Иначе функционалността е подчинена на аеродинамиката. Няма класически странични огледала, а камери, които предават изображението  върху дисплей. Заради големия вентилационен на покрива няма задно стъкло, затова е отпаднало и вътрешното огледало. В каросерията има отвори между кокпита и калниците. Като бонус пасажерите имат открита видимост към окачването на предните колела.  Редуцираните до минимум фарове са с от 30 до 40 % по-светли от най-силните досега при марката. Първите серийни автомобили ще бъдат доставени през 2018 г., а Valkyrie е лимитиран до 150 екземпляра.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин