Aston Martin V12 Speedster: за 1,6 млн. лева, но без предно стъкло!

0403
2020

В класа на суперавтомобилите без покрив и без предно стъкло конкуренцията става жестока: първо се появиха Ferrari Monza SP1 и SP2, после – McLaren Elva, а сега – и Aston Martin V12 Speedster. И докато от McLaren ще ви добавят предно стъкло срещу доплащане, хората от Aston дори не споменават за такова.

V12 Speedster e проектиран да осигури най-автентичното усещане при шофиране в гамата на Aston. Специалният модел ще бъде направен в тираж от едва 88 бройки, изработени ръчно, като цените ще стартират от 1,6 млн. лева. За задвижването се грижи 5,2-литров V12 с два турбокомпресора, генериращ 700 к.с. и 752 Нм. Ускорението 0-100 км/ч отнема само 3,5 сек, а максималната скорост е 299 км/ч – ако ви стиска да ги развиете без покрив. V12 Speedster използва платформа, комбинация от тези при DBS Superleggera и Vantage. Машината е оборудвана с 21-цолови джанти с централно закрепване, големи карбоново-керамични спирачки и адаптивни амортисьори.

Почти цялата каросерия е изработена от въглеродни нишки, а същият материал е използван и на много места в интериора, който е разделен на две зони между водача и пътника. Самият вътрешен дизайн е инспириран от боен изтребител. Естествено, заради липсата на покрив ще чувате прекрасно V12-двигателя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин