Aston Martin DBX на Mansory със свръх-бодикит и 800 к.с.


17
дек.
2021

Обичате карбон и зелен цвят а ла лайм? Тогава благородните тунинг-специалисти от Mansory имат подходящите неща за вас: Aston Martin DBX с карбонов бодикит, ярки цветови акценти и впечатляващите 800 к.с.

В света на спортните автомобили човек обикновено прави изявление относно успеха си избора на модел. Докато например Lamborghini събира погледите, където и да се появи, Aston Martin прави по-сдържано впечатление. Това важи и за модела DBX – първият SUV на английската марка. Ако всъщност новият ви SUV от Гейдън ви се струва твърде обикновен, можете да се обърнете към Mansory. Тунинг-специалистите са приготвили за DBX ярък и състоящ се от карбон бодикит, както и значително по-голяма мощност.

Карбонови лога за Aston Martin

В предницата хората от Mansory са сложили допълнителен елемент на бронята, странични вентилационни отвори, както и преден капак с допълнителни вентилационни отвори. Страничните прагове и задната броня с внушителен дифузьор удължават автомобила назад, докато по-широките калници карат DBX да изглежда по-огромен. Задният капак пък е оборудван с два големи спойлера. В задницата клиентите могат да избират между различни крайни ауспухови тръби: или средно разположени двойни или по две крайни тръби вляво и вдясно.

Завършекът на бодикита представлява безброй декоративни елементи като капаци на страничните огледала, бленди на вентилационните отвори и други. Всички части са направени от Forged Carbon, дори и логата на Aston Martin. Черният лак и карбоновите части имат акценти от зелен цвят а ла лайм.

Огромни 24-цолови джанти

В калниците се въртят алуминиеви джанти с огромен размер 10×24 цола отпред и 12,5×24 цола отзад. Те са „обути” с гуми с размер 295/30, респективно 355/25.

Максималната скорост е 325 км/ч

Двигателят също не е оставен от тунинг-специалистите в серийното си състояние. 4-литровият битурбо V8 агрегат на Mercedes AMG разполага благодарение на новите турбини, преработеното управление на мотора и на спортната ауспухова уредба с 800 к.с. и с 1000 Нм максимален въртящ момент. Значително повече от серийните 550 к.с. и 700 Нм.

Така оборудван Mansory-DBX спринтира за 3,8 секунди от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост е 325 км/ч. Разходът на гориво едва ли е толкова важен, но все пак: Mansory дава средна стойност от 16,7 литра на 100 километра.

Цена при запитване

Вътрешното пространство е в унисон с външната визия на автомобила. Mansory са използвали щедро черна кожа, която и тук е със зелени контрасти. Спортни педали, надписи, нови постелки и още карбонови части придават допълнителна индивидуалност на интериора. От Mansory дават информация относно цената на тунинга само при запитване. Иначе базовият DBX струва 365 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин