Aston Martin DB11 AMR


12
май
2018

От Aston Martin представиха DB11 AMR и (засега) това е върховият DB11. По-рано тази година британците пуснаха Vantage AMR Pro и Rapide AMR, които са първите два AMR-модела, след които цялата гама ще получи подобренията на AMR.

DB11 AMR развива 630 к.с., с 30 к.с. повече от нормалния модел. Предишните AMR-модели увеличават мощността с нова изпускателна система и няма да се учудим, ако повечето „кончета“ на DB11 идват най-вече от ауспуховата система. Туинтурбо 5,2-литровият V12 изстрелва DB11 AMR до 100 км/ч само за 3,5 сек, като максималната му скорост е 334 км/ч.

Неуточнени промени по шасито и окачването гарантират „повече контрол, без да нарушават комфорта при спокойно каране“.

По екстериора има много повече оголен карбон, гланцови черни детайли и затъмнени стопове отзад. Отвътре тъмната комбинация от кожа и алкантара контрастира с неоново жълти елементи, които по-често се срещат върху маратонки, отколкото в автомобили. От Aston Martin са успяли да запазят перфектен баланс между спортно излъчване и класически британски лукс и комфорт.

Цената е около 395 000 лева и доставките ще започнат през лятото на 2018 г. Изключително рядката серия в цвят Stirling Green ще е ограничена до 100 бройки и ще струва 47 000 лева повече.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин