AUTO BILD България / Aston Martin прави ограничена серия от Vanquish Zagato

Aston Martin прави ограничена серия от Vanquish Zagato


27
юни
2016

Aston Martin Vanquish Zagato беше представен на конкурса за елегантност Вила д’Есте в Италия. Сега производителят от Великобритания обяви, че специалният модел ще бъде произвеждан. Vanquish Zagato обаче има някои недостатъци.

Позитивните аспекти на бутиковия Aston

Да започнем с положителните страни на Vanquish Zagato: за база е използван Aston Martin Vanquish Coupé. Новият дизайн представлява смесица от Vulcan, One-77 и DB11. Всичко това е комбинирано с типични Zagato-елементи като покрив с две гърбици, характерна задница и ексклузивно интериорно оборудване. Под капака откриваме модифицирана версия на 6-литровия V12. Докато при серийния Vanquish агрегатът развива „само” 576 к.с., Zagato разполага с общо 600 „коня” – и благодарение на тях ускорява за 3,5 сек от до 0 до 60 мили в час (ок. 97 км/ч).

Негативните страни на Vanquish Zagato

Zagato има няколко недостатъка: първият – от бутиковата версия ще бъдат направени само 99 бройки. Вторият – цената на колата е около 1,3 млн. лева, и третият – дори и да имате парите, нямате шанс да си купите машината, тъй като всички бройки (общо 99) вече са разпродадени.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин