AUTO BILD България / Aston Martin показа Vanquish Zagato Concept

Aston Martin показа Vanquish Zagato Concept


20
май
2016

От легендарния DB4 GT от 1960 г. Aston Martin и Zagato има ползотворно сътрудничество, което засяга най-вече моделите от малки серии на британския производител на спортни коли. Досега последното творение бе V12 Vantage Zagato от 2011 г. Сега е ред на петата кулминация – Vanquish Zagato Concept. Световната премиера ще бъде в рамките на Concorso d`Eleganza Villa d`Este на езерото Комо.

Vanquish Zagato Concept е разработен съвместно от дизайнера на Aston Марек Райхман и Андреа Загато в Милано. Каросерията е от карбон, а посредством използването на големи плоскости са редуцирани така наречените „Split Lines“. Задните светлини наподобяват на Ferrari, но цитиран и състезателния автомобил Vulcan GT на Aston Martin.

Покривът тип „Double-Bubble“ е типичен за Zagato. В дизайна откриваме и елементи от новия Aston Martin DB11. В унисон с динамичния дизайн е и V12 атмосферен двигател на обикновения Vanquish – тук с 600 к.с.

Още по темата

Card image cap
Влюбен в провала

19
ян.
2016

Гюнтер Шиле обича Edsel, едно от най-големите недоразумения на американската автомобилна индустрия. В неговия гараж важни са характерът и автомобилната история

Card image cap
Koenigsegg счупи рекорда от 0-400-0 км/ч!

6
окт.
2017

Koenigsegg Agera RS счупи още топлия рекорд от 0-400-0 км/ч на Bugatti Chiron - с цели пет секунди!

Card image cap
50 години Italdesign: Maserati 3200 GT

6
апр.
2018

Преглед на най-известните модели на Giugiaro

Card image cap
AUDI A1 СРЕЩА AUDI 50

22
апр.
2017

Малко Audi – навремето е имало такъв модел. 50 от 70-те години обаче остава далеч от големия успех. При новото А1 нещата изглеждат близки до кариера на култов автомобил

Card image cap

В последния брой:

Архив >