Artemis GmbH поема управлението на иновациите в Audi


31
май
2021

Започнал по-скоро като екстеримент, проектът Artemis през последните месеци значително ускори трансформацията в концерна Volkswagen и по-конкретно в марката Audi. Екипът, ръководен от Александер Хитцингер, създаде иновативен модел на разработване, който излиза извън утвърдените и използвани до момента структури и процеси и съвместно с CARIAD и AUDI AG създаде концептуалната фаза на основа за разработването на нови технологии.

Следващата стъпка е пренареждането на екипа, работещ по проекта. В ролята си на център по компетентност в областта на бързите и модерни развойни процеси, Artemis GmbH се доближава още повече до техническото развитие на Audi и укрепва новия подход за управление на иновациите. „Модерните методи на работа, софтуерно-базираните инструменти и целевите процеси са ключът към бързото и ефективно трансформиране на идеите в иновации. Днес това е по-важно откогато и да било. Именно затова ние се радваме, че със своето солидно ноу-хау в тези дисциплини Artemis GmbH ще работят в още по-директно и по-тясно сътрудничество с
развойния център за създаване на новите технологии на Audi“, казва Оливер Хофман, ръководител на отдела за технически разработки.

През лятото на 2020 година Александер Хитцингер създаде в Artemis GmbH гъвкав екип от експерти, който постави началото на разработването на първия нов автомобил по модел на Artemis. След успешното приключване на концептуалната фаза, екипът пое отговорност за разработването и на други модели на Audi, както и за разработването на софтуер за CARIAD, като се концентрира с пълната сила на новите методи, инструменти и процеси, за да създаде план за разработване на софтуерно-проектирани автомобили.

Като част от предстоящото преструктуриране, Александер Хитцингер ще предаде ръководството на проекта на своя наследник и ще получи нова задача. „Бихме искали да благодарим на Александер Хитцингер за свършената работа по ранната фаза на развие на нашия Artemis-модел. Без този принос, дължащ се в голяма степен на неговия опит и ноу-хау, нямаше да бъде възможно да изпълним плана си новият модел да достигне до своите клиенти през 2025 година“, отбелязва Маркус Дюйсман, CEO в AUDI AG. Ръководството на Artemis GmbH занапред ще бъде поето от Оливер Хофман.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин