Arctic Trucks правят Toyota Land Cruiser още по-проходима


14
дек.
2021

Може да стигне почти навсякъде: офроуд-специалистите от Arctic Trucks са се заели с Toyota Land Cruiser 300 и са го дооборудвали с безброй възможности за движение извън пътя.

Toyota Land Cruiser се счита за един от най-добрите офроуд-модели в световен мащаб. Откакто навремето Джереми Кларксън опита в култовото предаване Топ Гиър безуспешно да разруши един Land Cruiser, имиджът на неразрушим на модела е абсолютно циментиран.  В най-новото поколение хората от Toyota са оптимизирали офроуд-възможностите му още повече. В някои региони на света обаче  е нужно повече от електронно регулирано двойно задвижване, понижаващи предавки и блокажи на диференциалите. Тунинг-специалистите от Arctic Trucks са се заели с новия Land Cruiser 300 и са създали широкообхватен офроуд-пакет.

40 милиметра по-голям клиренс

Преработката носи името Arctic Trucks LC300 AT35. Най-впечатляващи във външния вид са 35-цоловите офроуд гуми върху 17-цолови алуминиеви джанти. За да може да бъде реализирана увеличената с  320 милиметра до 1840 милиметра следа, са монтирани много широки калници отпред и отзад. Калобраните за всички калници, както и лога и лепенки на Arctic Trucks завършват външните модификации.

Естествено окачването също е тунинговано. Сменени са пружините и амортисьорите, като функциите на адаптивното окачване са запазени. Просветът е увеличен с 40 милиметра до 260 – 270 милиметра – в зависимост от варианта на задвижване. Подобрен е и ъгълът на заход – 37 градуса отпред и 30 градуса отзад. Допълнителното консервиране предпазва каросерията от корозия. Опционално се предлагат лебедка и всмукателна тръба „шнорхел”.

Land Cruiser вече не се продава в Германия

Преди да дойде голямата еуфория: нито тунингованият модел, нито базовия ще се появят в Германия. Просто Toyota не предлага в Германия новия Land Cruiser. Все още обаче се продава J15.

От Arctic Trucks първоначално ще лансират в Русия неговия офроуд-пакет, а по-късно той ще се предлага и на други пазари. Засега не са обявени цени за преработката. Предишните преработки, дело на Arctic Trucks, ни карат да очакваме и още по-широкообхватни тунинг мерки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин