Apple Car: с Kia вместо с Hyundai?

2701
2021

Според нови слухове автомобилът на американския технологичен гигант ще бъде съвместна разработка с Kia

От години се появява най-различна, непотвърдена информация относно автомобила на Apple. Веднъж излиза информация, че калифорнийският технологичен концерн ще се включи в бизнеса с електромобили, след това се оказва, че ставало дума за автономни шатъли за служителите. Сега обаче слуховете за реален автомобил на Apple се засилват!

Kia вместо Hyundai?

Наскоро бе съобщено за сътрудничество между Apple и Hyundai. Последната информация обаче гласи, че Hyundai ще прехвърли тази задача на Kia. Това бе съобщено от корейския сайт eDaily. Ако се вярва на тази информация, то Hyundai изглежда предпочита да се съсредоточи върху собствената си марка, вместо да работи по съвместен електромобил с Apple. Ако Kia все пак участва в сътрудничеството с технологичния гигант, то е възможно Apple Car да се произвежда в завода на Kia в Джорджия. За американската компания е от особено значение, електромобилът да се произвежда в Щатите.

Ще се появи ли Apple Car серийно през 2024 г.?

За момента няма конкретна информация относно Apple Car, но затова пък има нови слухове: според агенция Ройтерс партньорството между  Apple и Kia/Hyundai ще бъде оповестено през март 2021 г.  След това през 2022 г. трябва да бъде представен прототип, а серийната версия ще започне да се произвежда през 2024 г. в Щатите. Възможният производствен капацитет: близо 400 000 автомобила на година. Според други източници обаче Apple Car е все още далеч от сериен статус и възможно производство. Говори се за период от между пет и седем години. Като цяло информацията е доста противоречива, но изглежда че електромобилът на Apple действително ще се появи – рано или късно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин