Новини » Apple Car: предпочитан пред моделите на Tesla

Apple Car: предпочитан пред моделите на Tesla

0909
2022

Около Apple Car има редица слухове. Едно нещо обаче е сигурно: много от притежателите на Tesla биха сменили автомобила си за модел (автомобил) на Apple – такъв бе резултатът от проведена наскоро анкета.

Макар, че няма официално потвърждение за автомобил на Apple, този имагинерен модел вече е по-любим от модел на Tesla. Това стана известно след проведено проучване от американската компания за пазарни анализи Strategic Visionaus.

Компанията е провела запитване сред 200.000 притежатели на определени марки. 45 общо е бил техния брой, а Apple е заел третото място след Toyota и Honda – преди Tesla, Lexus и BMW.

Допълнително повече от половината собственици на Tesla сред запитаните са посочили, че в бъдеще – при действителна поява на пазара – биха сменили автомобила си за Apple Car.

Без сътрудничество с Hyundai/Kia

От години съществуват всякакви слухове около автомобил на Apple. Неотдавна излезе информация, че е възможно Apple Car да се появи в сътрудничество с Kia или Hyundai. В началото на 2021 г. обаче Hyundai обявиха, че не водят разговори с Apple в тази връзка. Също така се писа, че е възможно това да бъде автомобил за шатъл-пътувания на служителите на компанията.

Нова информация за Apple Car

Напоследък информация за планиран собствен автомобил на Apple се появява все по-често. През лятото на 2022 г. анализатори на тема патенти установиха, че подадените през изминалите години патенти от Apple са за окачване, седалки и самозатъмняващ се плъзгащ се покрив. Това все пак означава, че Apple ще заложи на собствен автомобил. Към момента обаче не известна по-подробна информация.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин