/ Apple показа своята версия на бягството от реалността

Apple показа своята версия на бягството от реалността

Само срещу 3500 долара ще може да осеете цялата си къща в екрани

Apple представи своят шлем за добавена/виртуална реалност на организираното от тях събитие WWDC23.

Apple Vision Pro смесва скучната реалност с вълнуващия свят на виртуалните Apple приложение. Освен, че може да проверите пощата си на 80 инчов виртуален екран докато игнорирате домочадието си, устройството може да заснема стереоскопични снимки и видео благодарение на двойката камери с висока резолюция. Камерите са захранени от двойка процесори: познатият ни M2 и специално създадения R1. Чиповете са способни да обработват един милиард пиксела в секунда. Подобно на Apple iPhone 14 Pro те създават триизмерна детайлна карта на обкръжението ви където се намират и контролерите – вашите ръце.

Светодиодни индикатори в комбинация с инфрачервени сензори следят позицията на очите

Чрез определени жестове в комбинация с камера, която следи погледа теоритично ще управлявате изживяването без физически контролер. Бъдещето създадено във филма Minority Report с Том Круз е тук плюс маска за ски и батерията, която виси на кабел за да не тежи на главата ви.

Apple Vision Pro разполага с 8 общо осем камери

Двата микро OLED дисплея предоставят повече от 4К резолюция на всяко око. В комбинация с усъвършенствана версия на Spatial Audio (технологията на Apple за виртуален звук), Apple обещават незабравимо потопяване във филми, концерти и много вероятно игри.

Разликата между Apple Vision Pro и продуктите на конкурентите е, че то е автономно устройство и не е нужно да се свързва с друго устройство за да живеете живеете живота, за който винаги сте мечтали – с Анжелина в къща за гости до Петрич. Друг основен плюс е, че шлемът е прозрачен и така може да избягвате контакт с болезнената реалност под формата на маси, табуретки, домашни любимци.

Удоволствието ще струва 3500 долара и ще се появи през 2024 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин