Anibal превърна 911 Turbo S в хиперавтомобил с 920 к.с.

С "Icon RR" канадската тунинг компания Anibal представи своята концепция за Porsche 911 Turbo S. Специалистите по модификации са „изстискали” от мотора на „11-ката” 920 к.с. и са й дали брутален аеродинамичен пакет


9
окт.
2017

Когато германска техника бъде комбинира с канадски тунинг, се получават чудовища като Anibal „Icon RR“, базиран на Porsche 911 Turbo S. От много време тунерите от Монреал работят върху атрактивни бодикитове за модели на Porsche, а сега с първия си собствен модел суперспортен автомобил собственикът на компанията Анибал Харфуш иска да излезе от сянката на дребен „тунер”. За база на амбициозния проект е използвано развиващото 580 к.с. Porsche 911 Turbo S, постигащо максимална скорост 330 км/ч. 3,8-литровият боксер с шест цилиндъра е получил сериозни модификации, за да достигне умопомрачаващите 920 конски сили. Благодарение на тях Icon RR, под чиято външност трудно ще разпознаете Porsche 911 Turbo S, се изстрелва за под 3 секунди от 0 до 100 км/ч. Без промени обаче са останали кормилното управление, 4х4-системата, керамичните спирачки, както и системата за завиващи задни колела, проектирани в Цуфенхаузен.

Визуално обаче Icon RR е тотално различен от донора на своята техника – на практика тя е интегрирана в карбонов монокок. Аеродинамичните компоненти са съществени за екстериорния дизайн, който повече напомня на 918 Spyder или на Honda NSX, отколкото на 911 Turbo S. В оформлението на колата доминират активни елементи за отвеждане на въздушния поток в предната броня, които в зависимост от ситуацията се отварят и затварят. Колата е значително по-близо до асфалта, като задницата също е „разпробита“ с отвори за отвеждане на въздуха. Задните светлини са взети от Porsche и са интегрирани елегантно в каросерията на Icon RR, който ще бъде произведен в ограничена серия от едва 50 бройки. Към момента от Anibal не дават информация за цените.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин