AMG Project One: истинска лудост!

V6-хибридно задвижване от Формула 1 с над 1000 к.с., по-бързо от Bugatti Chiron и с цена от 2,7 милиона евро – Mercedes AMG Project One не е обикновен автомобил


11
сеп.
2017

Моторен спорт за нормалните пътища: двуместният Mercedes AMG Project One притежава благодарение на хибридната си технология от Формула 1 мощност от над 1000 к.с. и вдига максимална скорост от  350 км/ч. Концептуалният автомобил дава детайлни насоки за серийната версия на колата, която по план трябва да се появи през 2019 г.

Огромни въздухозаборници и тесни LED фарове доминират в предницата на AMG Project One.

Над задницата има перка на акула. Състоящият се от две части дифузьор е прекъснат от разположена в средата ауспухова тръба.

Дизайнът ѝ е заимстван от автомобилите от Формула 1.  Както е типично за състезателния спорт, вратите на Mercedes AMG Project One се отварят едновременно напред и нагоре. Монококът на модела е карбонов. Тук по-малкото е повече и всичко е подчинено на функционалността. Педалите и воланът могат да се настройват, така че пилотът да заеме оптимална позиция за шофиране.

Две черни седалки тип корито с настройващи се облегалки са интегрирани в монокока. Тяхната тапицерия е от нехлъзгащо се микрофазерно влакно и кожа.

Двата свободни 10-инчови дисплея са с рамки от истински метал – единият е леко повдигнат над водача, а другият е обърнат към него на централната конзола.

<
Под монитора в средата има две вентилационни дюзи. След това е разположен бутонът за Start-Stop. Пред него има поставка с прозрачен капак – може да се използва като поставка за мобилни телефони.

Скосеният отгоре и отдолу волан с интегрирана въздушна възглавница  също е като от Формула 1. Посредством двата тъчпада, познати ни от E- и S-клас ще можете да настройвате режимите на движение, настройките на окачването и LED-индикациите в горната зона на волана.

Тапицерията на вратите е от карбон, стъклоповдигачите са електрически, има и климатик.

1,6-литровият V6-бензинов агрегат на хибридното задвижване на Mercedes AMG Project One е директно от Формула 1. Там агрегатът се нарича PU106B Hybrid и се състои от турбо двигател с вътрешно горене и четири електромашини. Една от тях е интегрирана в турбокомпресора, друга е разположена директно до двигателя с вътрешно горене и е свързана с коляновия вал, а останалите два електромотора задвижват предните колела. Системната мощност надвишава 1000 к.с.

Още по темата

Card image cap
Първи фотографии на рестилизирания Captur

2
мар.
2017

Малкият кросоувър заприличва на по-големия си брат Kadjar

Card image cap
Възроденият Т1 – изцяло на ток

22
дек.
2016

В Детройт VW ще покаже прототип на eлектрически бус. Дизайнът ще напомня на легендарния Т1

Card image cap
Dodge пусна разтърсваща версия на Challenger

12
февр.
2017

Специалната модификация, представена в Чикаго, ще бъде произведена само в 160 бройки

Card image cap
Наследник на LS: как ще се придвижва шефът утре

16
ное.
2015

Концептуалният Lexus LF-LC е задвижван от горивна клетка

Card image cap

В последния брой:

Архив >