AMG с нов шеф

2605
2020

Смяна на ръководството на AMG: Тобиас Мьорс отива в Aston Martin. Новото ръководство на AMG ще представлява голяма крачка към електрифицирането!

Тобиас Мьорс напуска шефското място в Mercedes AMG. Той става   CEO в Aston Martin, като наследява там Анди Палмър. Британският производител на спортни коли също залага при двигателите си на V8-агрегати на AMG. Още по-вълнуваща е смяната на върха на AMG – новото ръководство скоро ще направи термина „електрическа мобилност“ сериозна част от най-бързите модели на Benz.

Поста на Мьорс ще бъде зает от Филип Шимер, досега ръководител на Mercedes Benz do Brasil. Нов шеф на отдела за техника ще стане Йохен Херман, досегашен ръководител на eDrive при Daimler и отговарящ за електрическите задвижвания и разработката на батерии.

Plug-in-хибриди за AMG

Още Мьорс бе обявил, че при AMG ще започнат да се използват Plug-in хибриди – началото ще постави C 63. Новото ръководство с Шимер и Херман ще ускори това развитие. Шефът на Daimler Ола Келениус: „Те ще усъвършенстват фирмата и ще я доведат до ново ниво. В бъдеще електрическата мобилност ще играе важна роля и за AMG.“ С изключение на специалните модели SLS electric и Mercedes AMG One,  53-моделите ще сложат начало на електрифицирането на AMG. Тобиас Мьорс ще напусне фирмата на 1-ви август 2020 – според Daimler по собствено желание.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин