AUTO BILD България / AMG пуска „океанска“ версия открития С-клас

AMG пуска „океанска“ версия открития С-клас

Mercedes-AMG отбелязва 50 години с три специални версии


23
фев.
2017

През 2017 се навършват 50 години от създаването на легендарната германска тунинг компания AMG. Основаното в Афалтербах през 1967 г. тунинг поделение вече е изцяло собственост на Mercedes-Benz. За да отбележи случая, Mercedes-AMG излиза с три уникални модела, които ще бъдат представени на автомобилното изложение в Женева през март 2017.

Първият е Mercedes-AMG GT C Roadster Edition 50. Той е базиран на стандартния върхов AMG, което означава – задвижване с 4,0-литров V8 битурбо (560 к.с., 700 Нм). Моделът конкретно залага на външния облик с дизайнерски решения designo на Mercedes-Benz в графитеносиво с черни хромирани акценти върху праговете, сплитера отпред, въздухозаборниците и дифузьорз отзад.

Интериорът е решен в контрастиращи черни и сребристи мотиви. Като допълнение идват „разпръснатите“ навсякъде сребристи акценти по седалките и специалните емблеми Edition 50 върху тях. AMG Interior Night Package е стандартен и включва черни лъчи на джантите, пера за превключване от волана и прагове на вратите. Като цяло, композицията може да бъде определена като много елегантна. Планира се моделът да бъде лансиран в 500 бройки в целия свят, като само 50 от тях отиват в САЩ.

Второто юбилейно предложение е Mercedes-AMG C43 Coupe/Cabriolet с пакет AMG Performance Studio. Подобно на предходния модел, дизайнерското решение и на този е в сиви и черни интериорни и екстериорни акценти. Радиаторната решетка е с доминиращ черен цвят, а сплитерът, задната броня, праговете, както и всички спойлери са изцяло черни. Вътре скосеният отдолу волан е решен в напа кожа и микрофибърна материя.

„Черешката на тортата“ е Mercedes-AMG C43 Cabriolet Ocean Blue Edition. Всяка една от 150-те произведени бройки ще получи външен и вътрешен акцент в единствен по рода си океанско син оттенък. Цветът ще се простира върху гюрука, джантите, както и в контрастиращи шевове, вплетени в сивия интериор. Колата идва със стандартни функции, като Mercedes Air Scarf и волана от модел S63 AMG Cabriolet. Можете да се насладите на трите „бижута“ следващия месец в Женева.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин