Alpine: 100 000 лв. за френския Cayman с мотора на Clio RS (ВИДЕО)

Серийната модификация на новия Alpine е почти готова. Спортният автомобил с централно разположен двигател ще използва моторизацията на Clio RS. Официалната премиера е насрочена за 7-и март

2302
2017

Серийната версия на „бегачката“ на Alpine с централно разположен двигател ще бъде представена на 7-и март, в пресдните на изложението в Женева. Още преди официалната премиера беше разпространена информация за аеродинамиката, мотора и дизайна. По първата тема: Alpine няма да разполага с огромно антикрило или някакви очебийни спойлери – т.е. ще следва в максимална степен формите, разкрити с представения през 2016-а прототип. „Французинът“ е замислен като конкурент на Audi TT и Porsche Cayman. 2-местният модел ще използва 4-цилиндровия турбомотор на Clio RS. Вероятно в Alpine 1,8-литровият агрегат ще генерира 250 „коня“ – те ще гарантират 4,5 сек за „спринта“ от 0 до 100 км/ч. Вероятно колата ще може да бъде поръчна единствено с 6-степенна скоростна кутия с два съединителя. АUTO BILD очаква „бегачката“ да тежи малко над 1 т.

Най-нетърпеливите клиенти вече могат да поръчат колата в т.нар. Première Edition – лимитирана до 1955 екземпляра серия (заради 1955 г. като година на основаване на Alpine). Първите коли ще бъдат при купувачите в края на 2017 г. Предварителните поръчки стават посредством приложение, достъпно за сваляне от страницата на Alpine. Цената на колата е около 100 000 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин