AUTO BILD България / Alpina B7 Biturbo: с 608 коня срещу S 65 AMG

Alpina B7 Biturbo: с 608 коня срещу S 65 AMG

С новото BMW Серия 7 Alpina изстисква под формата на B7 Biturbo 608 к.с. от V8-мотора на баварския флагман. Сега тунинг специалистите от Abu Dhabi Motors откриват и точния екстремен цвят на голямата Alpina. В Java Green „супербумерът“ отива на лов за богати клиенти


1
май
2017

Когато някой докара своето BMW в шоурума на Abu Dhabi Motors, обикновено има високи изисквания по отношение на боята. Сега Alpina B7 е решена в атрактивния цвят Java Green, който превръща подготвената в германския град Бухлое лимузина в абсолютен уникат. Е, виждали сме и M4 със същия лак, но да видиш „седмица“ и то от Alpina, е съвсем друго. Познавачите веднага ще открият, че тук ги няма типичните за тунера със собствен VIN ивици. И в интериора от Abu Dhabi Motors са направили промени – с използването на истинско дърво и пиано-лак.

По отношение на двигателя обаче те не са модифицирали нищо – което всъщност не е проблем. Защото Alpina B7 Biturbo (от 300 000 лева) е едно най-добрите BMW-та, които човек може да си купи. От Аlpina са изстискали около една трета повече мощност от серийния 4,4-литров V8 – и са вдигнали „конете“ до 608, а максималния въртящ момент – до 800 Нм. Така луксозната лимузина ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,7 сек.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин