Alpina B3 3.0: стилният брат на BMW M3 E36 за продан


16
сеп.
2019

BMW M3 E36 почти се превърна в класика – а с него и изисканият му брат Alpina B3 3.0, с който може да се движите по-стилно и да изглеждате по-ексклузивно. Едно от най-редките купета на Alpina си търси нов собственик!

За база на Alpina B3 3.0 е използвано BMW 325i E36. Посредством увеличение на работния обем от 2,5 на 3 л мощността е вдигната от 192 на 250 к.с. Общо от Alpina B3 3.0 са произведени само 749 бройки, от които 205 – купета. Обявеното за продан B3 Coupe е под номер 10, т.е. едно от първите произведени. Динамично настроените водачи ще оценят особено много факта, че автомобилът е с ръчна скоростна кутия! По този начин човек може да се наслади в максимална степен на редовия „шестак“.

Според данните в обявата Alpina-та в червен цвят Brillant е изключително запазена. През целия си живот автомобилът е бил в Германия в частна колекция, както доказвали всички документи. Редкият „спортист“ наскоро е получил пълно сервизиране в нови лагери на окачването и на мотовилките, както и с консервация на кухините. Колата е в оригинален вид, единствено предните спирачки са заменени с такива от „баткото“ Alpina B8 с V8-мотор.

Пробегът от 154 000 км е приемлив. Като цяло, двигателят е здрав, само системата за променливи фази на газоразпределение Vanos не се слави като особено надеждна. Може би, единственият дефект при автомобила е, че няма всички екстри за модела. На борда липсват бордови компютър и кожен салон. За сметка на това автомобилът „блести“ с типичните за Alpina характеристики като джанти с много спици, заден спойлер и златни ивици по спойлера под предната броня. За съжаление Alpina-та не е евтина – в Autogalerie M&A искат за нея 52 000 лева. Вероятно обаче стойността на екзотиката ще се вдига в бъдеще – защото B3 е по-рядка от стандартното M3.

Още по темата