Alfa Romeo GT на старо: не се плашете от лошия имидж!

3105
2017

Има автомобили, при които още при споменаването на името се сещате за ADAC. Alfa Romeo е сред тях. Красива обвивка, но какво се случва под нея? Хмм. В доклада на AUTO BILD и TÜV Alfa 147 редовно се класира на последните места: течове на масло, ръжда по ауспуха, разбити носачи на предното окачване. И сега аз съвсем сериозно ви съветвам да си купите Alfa Romeo? Да, защо не? Купето GT е автомобил, в който ще се влюбите. Произвеждано от 2004 до 2010 година на базата на 147, а каросерията е дело на големия майстор Bertone.

Смяна на ангренажния ремък на всеки 4 години

Въпреки това моделът никога не стана бестселър. Цените на добрите екземпляри стартират от 10 000 лева, най-често с 1,9-литровия дизел със 150 к.с. или бензиновия агрегат с директно впръскване 2.0 JTS със 166 к.с. И двата са добър избор, ако предишният собственик е сменил навреме ангренажния ремък – а това се прави на всеки 4 години или 60 000 километра и струва около 600 лева. Нашият фотомодел е паркиран при оторизирания сервиз на Alfa Romeo Sperling und Sohn в Хамбург и ще бъде обслужен преди продажбата, а като цяло красавецът прави много добро впечатление: луксозното ниво на оборудване Distinctive, кожена тапицерия, автоматична климатична инсталация, музикална система Bose и 16-цолови алуминиеви джанти. А да, да допълним за ADAC: пътната помощ ще ви трябва само при лоша поддръжка. Ако поверите грижите за GT на професионалисти, ще бъдете щастливи и ще се наслаждавате на радостта от шофирането.

Уреди в дълбоки пещери с висящи стрелки – колко готино! Кокпитът на GT е от Alfa 147, каросерията е дело на майстора Bertone

+ Елегантно купе за четирима, приличен багажник с вместимост 320 литра, много богато оборудване, изгодни цени

– При донора на техниката 147 TÜV има забележки към течовете на масло, ръждата по ауспуха и разбитите шарнири на окачването, както и някои проблеми с електрическата инсталация и електрониката.

Оценка

Колкото са по-малко офертите на пазара, толкова е по-висока цената? При Alfa Romeo GT това не важи, той е изгодна и препоръчителна покупка. Но моля ви: избирайте само екземпляри с гарантирана сервизна история, а преди покупката проверете кога е сменен ангренажният ремък.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин