Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio с брутален ретро дизайн

1407
2022

Първите десет екземпляра струват 400.000 лв. Плюс автомобила

Италианският производител на каросерии ErreErre Fuoriserie представи нов автомобил на базата на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Модерният пърформънс седан е получил ретро визия с изцяло нови части на каросерията и светлини.

Дизайнът е вдъхновен от Giulia Tipo 105, която дебютира през 1962, тоест преди 60 години. ErreErre Fuoriserie не иска да определя творението си като ретро, което всъщност не би било и правилно с оглед на модерния базов автомобил. Вместо това хората от Торино  говорят за „ретромод”.

Предницата заедно с предния капак изглеждат по-ръбсти от при серийния модел. Тя включва четири кръгли фара с по-малко скудето в черна маска. Вентилационните отвори са по-малки и завършват отстрани във фарове за мъгла.

Впечатляващи са по-широките, масивни елементи за дъгите на калниците, както и много ръбестите калници отпред и отзад. Те придават на автомобила силно изразена талия. На покрива и на задния капак има новооформени спойлери.

Задницата също е ръбеста. От дифузьора излизат две ауспухови тръбиВсички нови части на каросерията. ErreErre подчертава, че активната и пасивна сигурност на Giulia са запазени. 

ErreErre Fuoriserie представя автомобила на 19-цолови джанти на CNC в стила на 60-те години. Дизайнът им напомня на този на класическите модели на Alfa.

Италианците не направили промени по задвижването. За него отговаря 2,9-литровият битурбо V6 агрегат с 510 к.с. и 600 Нм максимален въртящ момент. В зависимост от автомобила донор трансмисията е 8-степенна автоматична или 6-степенна механична.

Интериорът на автомобила също е останал недокоснат. При желание на клиента ErreErre може да го облагороди с по-висококачествени материали. 

Първите десет екземпляра от Giulia Quadrifoglio ErreErre Fuoriserie се предлагат на цена от почти 400.000 лв. плюс данъците. Тази цената не включва самия автомобил Giulia. След това цената на преработката ще се повиши до 490.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин