Alfa Romeo 33 Stradale триумфира на “Concorso di Eleganza di Villa d’Este”

2705
2024

На прочутия „Concorso d’Eleganza Villa d’Este“ – който от 1929 г. увенчава най-красивите ретро автомобили, както и най-очарователните прототипи от 2022 г. насам – Alfa Romeo 33 Stradale спечели желаната награда „Design Concept Award“, утвърждавайки го като уникално и неповторимо произведение на изкуството в движение.
Това е петият път, когато автомобил Alfa Romeo получава тази награда, след моделите Brera, 8C
Competizione, 8C Spider, TZ3 и Alfa Romeo 4C Concept. Alfa Romeo е и единствената марка, спечелила и двете главни награди на събитието, „Coppa d’Oro“ и „Design Concept Award“ в една и съща година – през 2002 г., с Alfa Romeo 6C 1750 и Alfa Romeo Brera, след това отново през 2012 г. с Alfa Romeo 6C 1750 GS (серия 6, 1933) и Alfa Romeo 4C Concept.
Тази година наградата отиде при новия 33 Stradale, „манифест“ на възможностите на италианската марка – сега и в бъдеще – по отношение на стил и изживяване при шофиране. Уникалният автомобил е базиран на Tipo 33, голямо име в световния автомобилизъм и икона от 60-те години на миналия век, и до днес все още
смятан за един от най-красивите автомобили на всички времена. Произведено само в 33 ексклузивни бройки, новото двуместно купе съчетава наследството и бъдещето и се произвежда според уникален занаятчийски процес, подобен на този в ренесансовите занаятчийски бутици и в работилниците от 60-те години на миналия век на известни италиански производители на каросерии.
Успехът на великолепния нов 33 Stradale се определя от неговата неоспорима скулптурна красота, с
въвеждането на нови дизайнерски елементи от новия стил на марката. По-конкретно, екстериорът
олицетворява „необходимата красота“ и се отличава с перфектен баланс между пропорции, обеми и обработка на повърхностите. По същия начин интериорът се откроява със своя минималистичен дизайн, ангажираща среда и материали, които подчертават изживяването при шофиране, като същевременно напълно почита естетиката и технологията на 1967 33 Stradale.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин