Alfa Romeo разпродаде цялата серия от Giulia GTA с eдинична цена 356 000 лева!


1
окт.
2021

Alfa Romeo Giulia GTA вече е колекционерска кола. Моделът беше представен през месец май 2020 г. и от него бяха произведени едва 500 индивидуално номерирани автомобила, а година по-късно всички автомобили от серията са успешно продадени. Те намериха клиенти в цял свят, като моделът се радва на голям интерес в Китай, Япония и Австралия.

История за автентична страст, това беше проект със силен емоционален елемент, който конструира автомобил не само за ентусиасти и фенове на марката, но и за онези страстни почитатели на спортните автомобили.
Alfa Romeo Giulia GTA е наследник на легендарен модел – Giulia GTA от 1965 г., „Gran Turismo Alleggerita“, който постигна завидни спортни успехи по целия свят. Вдъхновена от един от най-успешните модели в 111-годишната история на Alfa Romeo, новата Giulia GTA е въплъщение на стил, технологии и пресъздава удоволствието от шофирането.

Giulia GTA е оборудвана с 2.9 V6 BiTurbo двигател с цели 540 к.с., с най-доброто в класа съотношение на мощност от 187 к.с. на литър. С широкото си използване на свръхлеки материали, моделът е с намалено тегло с до 100 кг в сравнение с Giulia Quadrifoglio и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 3,6 секунди. В Giulia GTA са разработени и внедрени специфични технически решения, които включват аспекти от аеродинамиката, кормилната система и др.

Проектът използва уменията на Sauber Engineering и пилотите от екипа на Формула 1 на Alfa Romeo Racing ORLEN Кими Райконен и Антонио Джовинаци. Новите функции на модела включват 20-инчови джанти и централна изпускателна система Akrapovič, която е характерна със своя безпогрешно разпознаваем звук. Моделът включва още широка гама от опции за персонализиране, напомнящи духа на Giulia GTA от 1965 г.: от ливреи, създадени от дизайнерите в Centro Stile Alfa Romeo, до безброй детайли, включително спирачни апарати и ексклузивни елементи в интериора.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин