Alfa Romeo готви 7-местен SUV „мек“ хибрид


1
ян.
2018

Аlfa Romeo ще разгърне SUV-портфолиото си, като до две години добави модел, по-голям от Stelvio (на снимката). Новото попълнение в гамата на италианската марка отново ще използва платформата на Giulia (наречена Giorgio) и ще бъде първата „електрифицирана“ Alfa. Техническият директор на Alfa Romeo Роберто Федели разкрива, че бъдещият модел щял да бъде „мек“ хибрид с 48-волтова мрежа и електрическо турбо. Федели допълва, че в момента се провеждали тестове на 2-литров 4-цилиндров двигател с електрическо турбо, който „може да достигне около 350-400 конски сили“. В момента с 2 л и стандартно турбо Stelvio генерира 280 „коня“ – така при наличие на по-голям и по-мощен със 70-100 к.с. модел ще има достатъчна диверсификация.

След лансирането на големия SUV Alfa Romeo ще се съсредоточи върху подготовката на следващата генерация Giulietta. Под въпрос е бъдещето на „спортиста“ 4С, който вероятно ще бъде спрян през 2020 заради незадоволителните си продажби. Хората от FCA все не са решили дали ще бъде лансирано изцяло ново поколение на модела – ясно е единствено, че през 2019 ще има известно освежаване.

 

Още по темата

Card image cap
Флотилия камиони на биогаз, произведен от слама

15
ян.
2018

Iveco доставя хилядния си Stralis NP, задвижван от метаново гориво

Card image cap
Peugeot 5008: Това Peugeot е и Opel

20
окт.
2016

5008 се трансформира от ван в SUV – така Zafira си има брат

Card image cap
П. Гьошев: не позволявайте на приятелите си да карат пияни!

19
окт.
2017

Инициативата „Алкохолът е лош шофьор“ е част от дългосрочната корпоративна политика за социална отговорност на „Каменица“ АД. Лице на кампанията е рали пилотът Петър Гьошев

Card image cap

В последния брой:

Архив >