Alfa GTV с над 600 к.с.

0204
2019

Alfa GTV се завръща! Характеристиките: над 600 к.с., двойно задвижване, електрическа тяга и повече. AUTO BILD ви показва изтекла снимка и ви дава информация!

Alfa Romeo връща GTV! Вече е сигурно, че GTV ще бъде повече от Giulia Coupe. След първите слухове за ново поколение на легендарното 6C, от Alfa потвърдиха, че Coupé-то ще се казва GTV. В Twitter изтече снимка на новия спортен автомобил! На нея се вижда елегантна задница с издадени калници и тесни задни светлини – естествено не липсват и класическите джанти на Alfa. Още в средата на 2018 г. Alfa загатна, че на пазара ще се появи GTV с над 600 к.с. и електрическа тяга. Очакваше се, Coupé-то да използва платформата на Giulia и да бъде задвижвано от 6-цилиндровия мотор на Giulia QV .

Освен това от Alfa обещават оптимално разпределение на тежестта от 50/50 и система за двойно задвижване с Torque Vectoring. Същевременно новото поколение на GTV ще бъде пригодено за всекидневието и ще предлага място за четирима пасажери. Тъй като Giulia QV междувременно вече не се предлага с механична скоростна кутия, GTV също ще залага на 8-степенна автоматична трансмисия. Новото GTV вероятно ще се появи на пазара най-рано в началото на 2020 г. В ценово отношение Coupé ще бъде позиционирано над Giulia QV, която в момента стартира от около 160 000 лв. Освен завръщането на GTV от Alfa потвърдиха и ново поколение на легендарния спортен модел 8С с над 700 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин