AI и Big Data Analytics с успешно приложение в логистиката


11
ное.
2019

Новите технологии трансформират пътя на пратката. Това показва опитът на Транспрес. Водещата логистична компания използва изкуствен интелект и Big Data Analytics за решаване на комплексни транспортни задачи. По този начин компанията автоматизира планирането на транспорта между отделните точки, създаването на маршрути на шофьорите, управлението на складовите наличности и дори прогнозирането на бъдещите пратки.

„Всяка една пратка оставя огромно количество данни. Системите, които използваме за анализ на цялата информация, ни дават предимството да знаем какви ресурси трябва да предвидим и кога, за да отговорим на нуждата на нашите клиенти. Големи наши партньорски фирми все още само тестват подобни технологии, докато ние вече обработваме 20 % от маршрутите последна миля,“ посочва управителят на Транспрес Веселин Стоянов.

Компанията ще обработва чрез AI и Big Data Analytics половината от нощните връзки до края на годината, а дългосрочният план е всичко да бъде автоматизирано чрез тези системи през 2020 година.

За крайните потребители това означава по-високо качество на услугата и по-бърза доставка. Новите технологии пестят време и дават възможност на хората от екипа да бъдат по-ефективни в работата си. От компанията посочват още, че автоматизирането на процесите води до оптимално използване на складовите площи и намаляване на въглеродния отпечатък. Това е част от цялостната политика на компанията по отношение на опазването на околната среда. Транспрес последователно обвързва бизнеса си с идеята за устойчиво развитие.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >