/ Adam: стилен малък автомобил на изгодна цена

Adam: стилен малък автомобил на изгодна цена

Opel Adam в момента може да се намери с малък пробег на невисока цена – информация за офертата

Със силно индивидуалната си външност и компактните размери Opel Adam трябваше да бъде конкуренция на бестселърите Mini и Fiat 500 – плановете обаче не се осъществиха и през 2019 г. серията беше спряна от производство без наследник.

Макар и големият комерсиален ефект да не се сбъдна, Adam има сериозни фенове. На пазара за употребявани модели могат да се намерят голям брой добре запазени екземпляри. За сравнение: в Германия от 2012 г. са продадени над 150.000 екземпляра от модела.

Почти всички употребявани Adam са с базовия бензинов двигател. 4-цилиндровият атмосферен двигател е с обем от 1,2 литра и разполага с 69 к.с. Трансмисията му е 5-степенна механична, а максималният въртящ момент – 115 Нм. В този случай цената на модела е под 20.000 лв.

Добре запазен градски автомобил

Ако инвестирате малко повече, то ще се сдобиете например с този Opel Adam 1.2 във версия на оборудване Jam, предлаган от автокъща Auto Parc France в Есен (Северен Рейн-Вестфалия, Германия). Малкият модел от Рюселсхайм е с първа регистрация от септември 2019 г. (4 месеца след официалното спиране на модела), от втора ръка е и има пробег от 26.700 километра.

Макар и в този автомобилен клас човек да не трябва да очаква луксозно оборудване, този снежнобял Adam Jam разполага с климатична инсталация, дневни светлини, 16-цолови алуминиеви джанти и режим City. Той предлага по-голямо подпомагане на управлението при ниски скорости в града и по този начин улеснява паркирането. Ако сте хвърлили око на малкия Opel – с гаранция от 12 месеца той се предлага за 22.000 лв.

Вижте предложенията за Opel Adam:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=54&mo=20191&price_min=-1&price_max=-1&year_min=-1&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин