ADAC Opel e-Rally Cup – подготовка за сезон 2022

1403
2022

След като електрическата Opel Corsa-e Rally пресече финиша във финалния кръг на миналогодишната ADAC Opel e-Rally Cup, стартира подготовката за сезон 2022 г. Започнаха и подобрения на Corsa-e Rally.

През зимата ADAC и Opel се постараха и положиха максимални усилия да направят първото в света състезание даващо признание и приз на електрически автомобили още по-добро. През новия сезон на 2022 ADAC Opel e-Rally Cup обещава да бъде разнообразно и пълно с емоции и вълнение.

Първо, календарът за 2022 г. е значително по-привлекателен и международен. В допълнение към кръговете от германския рали шампионат, електрическите автомобили с батерии със 100 kW (136 к.с.) ще се състезават на също толкова предизвикателни и вълнуващи трасета в съседните страни. Рали ADAC Sulingen, ADAC Rally Stemweder Berg, ADAC Saarland-Pfalz Rally и ADAC 3-Städte рали формират немската основа. Те се допълват от рали ELE в Холандия, рали Weiz в Австрия и рали Mont Blanc във френските Алпи.

Фина настройка: По-добър звук, още по-добро сцепление

Въпреки високата надеждност и впечатляващото представяне на Opel Corsa-e Rally, технологията на революционния рали автомобил бе допълнително оптимизирана. Например диференциалът с ограничено приплъзване гарантира по-добро сцепление на пътя. Озвучителната система е оптимизирана като част от цялостната концепция за безопасност, което прави електрическия рали автомобил по-лесен за чуване и подобрява акустичната му привлекателност.

Имиджът на електрифицираните рали състезания продължава да набира сила. Отбори и пилоти от цяла Европа проявяват интерес към ADAC Opel e-Rally Cup. Младежите от ралито гледат на наградния фонд от 100 000 евро като уникален шанс. След като докажат уменията си те ще могат да преминат в младежкия отбор на ADAC Opel Rally през следващата година. Там те ще седнат зад волана на Opel Corsa Rally4 и ще се състезават в международни ралита.

„С ADAC Opel e-Rally Cup дългогодишните партньори ADAC и Opel създадоха крайъгълен камък в международния моторен спорт“, каза Йорг Шрот, директор на Opel Motorsport. „Доказахме, че електрическото рали е успешно и вълнуващо. Купата ще бъде още по-примамлива през този сезон, благодарение на изключително атрактивния календар и фината настройка на технологията на автомобилите.”

„ADAC Opel e-Rally Cup е от голямо значение за стратегията за мобилна устойчивост на ADAC, в която електрическите автомобили като част от бъдещия моторен спорт играят пионерска роля“, добавя шефът на ADAC Motorsport, Томас Вос. „Спортът претърпява големи промени. ADAC и Opel искат да допринесат активно за тази трансформация; и днес първата в световен мащаб електрическа рали купа демонстрира как може да изглежда бъдещето.”

ADAC Opel e-Rally Cup 2022 – Календар

06./07.05.ADAC Actronics Rally Sulingen*                     Германия
20./21.05.ELE Rally, Айндховен                                    Нидерландия
10./11.06.ADAC Rally Stemweder Berg*, Любек           Германия
14.-16.07.Rally Weiz                                                        Австрия
19./20.08.ADAC Saarland-Pfalz Rally*, Санкт Вендел Германия
08.-10.09.Rally Mont-Blanc, Морзин                              Франция   
14./15.10.ADAC 3-Städte Rally*, Бавария                     Германия

* Германският рали шампионат

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин