ADAC Еco Test отличи Hyundai Ioniq като най-екологичния модел на пазара


15
февр.
2019

Hyundai Motor придоби още едно голямо признание, благодарение на разнообразната си гама от екологични автомобили, поемайки лидерството в тазгодишната класация EcoTest, проведена от ADAC. С над 20 милиона членове, ADAC е най-големият европейски автомобилен клуб.

Провеждан от 2003 г., Eco Test включва екологичния индекс на всеки един нов автомобил. В класацията си, Hyundai се представлява от не по-малко от три модела. Все още на върха се позиционира Hyundai IONIQ Electric, който вече премина през стандартизирания тест на ADAC през 2017 г. и веднага зае първото място със 105 от максимум 110 възможни точки. Hyundai KONA Electric се класира на 8-мо място и Hyundai NEXO също се класира сред топ 20 в генералното класиране.

Hyundai е лидер при алтернативното задвижване

Hyundai предлага разнообразие от технологии за намаляване не вредните емисии и предотвратяване на замърсяването на въздуха на глобално ниво. В допълнение към концепциите си за мобилност, марката вече има широка моделна гама с различни задвижващи единици: електрически, хибридни, плъг-ин хибриди и
водородни автомобили. Това прави Hyundai единствения автомобилен производител, който предлага всички
основни електрифицирани двигатели в моделната си гама.

Hyundai IONIQ Electric отново на първо място

ADAC EcoTest оценява емисиите на замърсяване с СO2 както на изпитателния стенд, така и в реалността. За електрическите автомобили, ADAC изчислява емисиите на СO2 въз основа на германския микс на електроенергия (референтна стойност за 2013г.: 579 г/кВтч). Hyundai IONIQ Electric изпълнява високите заложени стандарти при всички критерии за изпитване: експертите на ADAC възнаградиха примерните ниски емисии на замърсяване с
максимален резултат от 50 точни и 55 от 60 възможни точки за емисии на СO2. Стойностите на замърсяване падат до нула, ако батериите на автомобила се зареждат от електроенергия от възобновяеми източници. В момента Hyundai IONIQ Electric за пореден път е начело в общия списък със 105 точки.

Hyundai KONA Electric сред лидерите в EcoTest
В допълнение към IONIQ, Hyundai също така предлага KONA Electric, първият изцяло електрически компактен SUV. От 109 автомобила, тествани от ADAC през 2018 г., KONA Electric заема пето място. Както и при IONIQ Electric, експертите на ADAC връчиха на KONA Electric 50 точки за ниски емисии на замърсяване и 46 точки за емисии на СO2, като тази стойност пада до нула при зареждане от възобновяеми източници. Електрическият SUV заема осмо място в класацията ADAC EcoTest.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >