AUTO BILD България / AC Schnitzer ACL2S: 400 „коня” в преработеното BMW M240i

AC Schnitzer ACL2S: 400 „коня” в преработеното BMW M240i

За 30-ия си рожден ден AC Schnitzer не организира шумно парти с „пиячка”, а лансира ACL2S – тунинг проект на базата на M240i


24
окт.
2017

AC Schnitzer празнува 30-ия си рожден ден, но не с шумен купон, а с пускането на яростна „бегачка”, наречена ACL2S. Тунинг компанията със седалище в германския град Аахен се заема с „голяма хапка” – BMW M240i, при което повишава мощността от 340 на 400 к.с. (за версиите Coupe и Cabrio). Максималният въртящ момент е вдигнат от 500 на 600 Нм. От изпускателната системата отеква чудовищна мощност – особено когато клапите в ауспуха са отворени. Окачването на AC Schnitzer, регулируемо по височина, гарантира максимална стабилност на пътя.

От тунинг компанията не препускат да „пипнат” и външния вид – при него „доминират” карбонови преден спойлер и сплитер, прагове, заден спойлер и дифузьор и др. С външния пакет BMW-то на Schnitzer е „раздуто” с по 80 мм отпред и отзад. Тунингът е завършен с 19-цолови двуцветни джанти AC1-BiColor. Интериорът също е получил ексклузивен характер – различни алуминиеви елементи и интериорни лайстни с надпис ACL2S, както и спортен волан и седалки Recaro създават истинско усещане за моторспорт. Специална отличителна черта е плакетът „One of thirty“, изработен по технологията на лазерното гравиране. Именно този плакет издава, че ACL2S е лимитиран до серия от едва 30 бройки – колкото са годините за юбилея на AC Schhnitzer.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >