AC Schnitzer даде 700 „коня“ на М5 F90


3
дек.
2018

AC Schnitzer още от пролетта работи по суперспортния седан BMW M5 F90. Сега проектът на известната тунинг компания е готов: от 4,4-литровия V8 битурбо двигател са „изстискани“ 700 к.с. и 850 Нм, а по каросерията са добавени висококачествени карбонови компоненти. На Нюрбургринг модифицираната М-ка е постигнала време от 7:29,50 мин с пилот Йорг Мюлер. Същевременно стана ясно, че в AC Schnitzer вече подготвят и подобрена версия на по-мощната модификация Competition.

Иначе М5 е получило карбонов бодикит, състоящ се от преден спойлер със сплитер, нови прагове, дифузьор отзад, спойлер на покрива и заден спойлер. 20-цоловите алуминиеви джанти „изпълват“ оптимално калниците – това става и благодарение на окачването KW с колоувъри. За предаването на мощността към асфалта се грижат гуми Michelin с размер 285/35 R20.

В комбинация с новата изпускателна система с клапи гласът на „пипнатия“ 8-цилиндров двигател отеква подобаващо. За интериора са предвидени различни алуминиеви декорации – например Keyholder, алуминиев капак при регулатора на iDrive, както и алуминиеви педали с опора за краката.

https://youtu.be/F8lMACO3jbY

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >