AUTO BILD България / Abt-Audi QS7: стилен с вътрешни добродетели

Abt-Audi QS7: стилен с вътрешни добродетели

Тунинг компанията Abt коренно променя Q7: с комплект раздувки, 22-цолови джанти и повишение на мощността SUV-ът се превръща в QS7. AUTO BILD изпробва големия колос


29
юли
2016

Който обича да го забелязват отдалеч, не трябва задължително да си купува Ferrari 488 GTB или да се прави на акробат, качвайки се в Lamborghini Aventador. С модифицираното Audi Q7 тунинг компанията Abt демонстрира, че и огромен SUV може да се превърне в звезда. Естествено, проектът трябва да има звучно име – в случая то е QS7. AUTO BILD изпробва „пипнатото” Q7.

Визията обещава поне 600 конски сили

Който избере пълния пакет оптичен тунинг, ще превърне луксозния SUV с четирите ринга в главен герой от апокалиптичен филм. С опционалните „раздувки” машината изглежда така, сякаш има поне 600 „коня” под предния капак. Моторизацията на Abt QS7 обаче не се оказва толкова интересна: 3-литровият V6-дизел в сериен вариант разполага с 272 к.с. и 600 Нм. След промените в електрониката, направени от Abt, агрегатът генерира 325 „коня” и 680 Нм. Подобренията се чувстват сериозно дори при шофиране във всекидневието. Максималната скорост е вдигната с 6 км/ч до 240, при ускорението от 0 до 100 км/ч машината на Abt също бие с няколко десети базовия модел.

Въпреки огромните джанти цялостната настройка на въздушното окачване е добра и достатъчно комфортна. 6-цилиндровият дизел глези с превъзходни качества за дълът път. Благодарение на интелигентния 8-степенен автоматик, който поддържа оборотите ниски, задвижващият агрегат не се натрапва акустично. Благодарение на двойното задвижване 680-те Нм напълно безпроблемно се прехвърлят към асфалта.

Дори почитателите на бързото придвижване няма да бъдат разочаровани от дизеловия V6. Той е мощен, развърта се вихрено и е икономичен. Въпреки теглото на каросерията от 2,1 тона и огромните 22-цолови джанти колата се задоволява с 8 л дизел във всекидневието. Който се постарае и иска да кара наистина икономично, може да постигне дори разход с цифрата 7 преди десетичната запетая. В крайна сметка външният вид се оказва най-интересното нещо при Abt Audi QS7 – той е наистина впечатляващ.

Големият пакет от подобрения на Abt струва близо 60 000 лева

Който търси само визията в своето QS7 и не се интересува от силов тунинг, може да поръча само пакета за визуални подобрения – „раздувките” струват около 15 000 лева в небоядисано състояние. Когато добавите желания цвят, увеличение на следата и 22-цолови джанти, тази сума набъбва двойно. С цялата програма на Abt цената се вдига до 180 000 лева, от които трябва да извадите 124 000 лева за базовия автомобил (по цени за Германия).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин