/ Abt тунингова Lamborghini Urus с карбон и 810 к.с.

Abt тунингова Lamborghini Urus с карбон и 810 к.с.

От Scatenato на базата на Urus Performante ще има 99 екземпляра

Abt е известен с това, че е най-големият тунинг-специалист на тема автомобилите на концерна Volkswagen в цял свят. Един от новите проекти на специалистите е облагороденият Lamborghini Urus Performante. Той носи името Abt Urus Scatenato, от него ще бъдат произведени 99 екземпляра, а обемът на преработката е доста сериозен.

Abt са оборудвали 4,0-литровия битурбо V8-агрегат с нова турбина и интерукуулер, което води до мобилизирането на 810 к.с.Относно максималната скорост и спринта от 0 до 100 км/ч от тунинг-фирмата не дават информация. Серийно автомобилът развива максимум 306 км/ч и взема стандартния спринт за 3,3 секунди.

Отвън Abt са използвали голям брой карбонови елементи, като по отношение на аеродинамиката има нов преден спойлер и декоративни бленди, както и задно крило, осигуряващо солидно притискане. Калниците са по-широки. Окачването не е смъкнато, но джантите са различни – те са 23-цолови и носят името Abt High Performance IRL23.

Ауспуховата уредба е с четири крайни титанови тръби с перфорирана вътрешна тръба и елементи на дизайна Urus. Диаметърът на тръбите е 105 милиметра.

Във вътрешното пространство на Abt Urus Scatenato използването на прозрачен карбон продължава с пълна сила – по арматурното табло, по седалките, по скоростния лост и по капаците на огледалата. На прага има емблема с надпис „Scatenato 1 of 99“. Целият пакет се предлага също и за Urus и Urus S.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин