Abt тунингова първото си Lamborghini: плюс 60 к.с. за Urus

2212
2020

Тунинг-фирмата Abt, специализирана за моделите на концерна Volkswagen, започва освен масовите автомобили, да облагородява и  Lamborghini. За Urus вече се предлага увеличена мощност.

Lamborghini навлезе в лигата на бързите SUV-ове със своя модел Urus. Максималната скорост от 305 км/ч бе за кратко надмината от Bentley Bentayga Speed с няколко километра – в реалния живот това едва ли би се усетило. По-важно в случая е ускорението, а благодарение на тунинг-специалистите от Abt в бъдеще то ще стане още по-впечатляващо!

Urus е първият проект на Abt, свързан с Lamborghini. 4-литровият битурбо V8 на италианския SUV се използва в различни модели на концерна Volkswagen – от Porsche Cayenne до Audi RS6. Така, че тунинг-специалистите не се захващат с него ново и непознато. Посредством допълнителното устройство за управление на двигателя мощността на SUV-а е увеличена от 650 на 710 к.с., а максималният въртящ момент – с 60 Нм до 910 Нм.

0,2 секунди по-бърз до темпо 100 км/ч

Според Abt притежаващият 4х4 задвижване модел спринтира за 3,4 секунди в стандартната дисциплина до темпо 100 км/ч, което означава подобрение от 0,2 секунди. Максималната скорост от 305 км/ч остава без промяна, а от тунинг-фирмата не дават друга информация относно динамичните характеристики. Разходите за увеличението на мощността на определения според хората от Abt „Super-SUV“ не са малки – 33 500 лв. Не е евтино – при положение, че базовата цена на Urus е над 400 000 лв. Ако пък освен увеличение на мощността, поискате и подходяща визия, можете да се насочите към Mansory.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин