AUTO BILD България / ABT пуска „напомпан” T6 за юбилея на Bulli

ABT пуска „напомпан” T6 за юбилея на Bulli

Германската тунинг компания ABT представя „напомпана” версия на T6 за 65-ия рожден ден на обичания „товарач”. Големият VW е подложен на ъпгрейд отвън и отвътре


17
мар.
2018

Тунинг компанията ABT представи своя проект на Т6 по повод 65-ия юбилей на VW Bulli T6. Както се очаква, „транспортьорът” е станал по-потентен. 2-литровият дизел развива 235 к.с. и генерира максимален въртящ момент 490 Нм. TDI-агрегатът серийно постига 180 к.с. И за да не се чуди човек откъде се е взел този пъргав „работяга”, по каросерията са поставени надписи 120 Years ABT. Но дори и човек да не им обърне внимание, при всяко положение ще види същото и на стелките в интериора – благодарение на осветлението при качване в колата. Аеродинамичният комплект е разработен специално за VW Transporter – и с него бусът няма да остане незабелязан.

Задната престилка с четири ауспухови тръби, както и антикрилото са сериозна заявка за динамични постижения. Добавките за предната броня и за решетката на радиатора, както и новите прагове създават уникална визия на Т6. За по-добрата стабилност се грижи по-ниско окачване с колоувъри Bilstein. Спортните джанти Typ CR са с размер 20 цола и са „обути” във високоскоростни гуми Continental 275/35.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >