AUTO BILD България / Abt „напомпва“ RS5-R до 530 „коня”

Abt „напомпва“ RS5-R до 530 „коня”

Abt RS5-R ще бъде представен официално на автосалона в Женева (8-18 март). Германската тунинг компания е „изстискала“ 80 к.с. и 90 Нм повече от Audi RS 5. Модифицираното спортно купе ще бъде произведено само в 50 бройки – а цените ще започват от 230 000 лева


30
ян.
2018

На автомобилното изложение в Женева (8-18 март) ще бъде представен Abt RS5-R. Специалната версия ще бъде лимитирана до 50 екземпляра – а цените ще започват от 230 000 лв. От Abt Sportsline са осигурили на задвижващия 2,9-литров V6 битурбо двигател 80 к.с. и 90 Нм отгоре посредством силов тунинг – т.е. мощността е вдигната от 450 на 530 к.с., а максималният въртящ момент е вдигнат с 15% – от 600 на 690 Нм. Всичко това оказва отражение и върху динамичните постижения – времето за спринта 0-100 е намалено от 3,9 на 3,6 сек. От тунинг компанията са поработили и върху звука – колата получава нова ауспухова система с четири карбонови тръби. Серийното окачване е „ъпгрейднато“ чрез спортни стабилизиращи щанги и колоувъри. При поръчката на автомобила собственикът сам определя колко близо до земята да бъде той. Съвместно с KW Abt разработва окачване със специални настройки – то ще бъде достъпно на по-късен етап. Германците обещават автомобилът да бъде стегнат, но да не друса твърде много. Базовото RS5 използва 19-цолови джанти, а това на Abt е „обуто“ в 21-цолови.

При Abt RS5-R е повишена не само мощността – но и са направени редица подобрения по външния вид: поставени са аеродинамични елементи отпред, както и нова рамка на предната решетка с логото RS5 R. Опционално на калниците могат да бъдат поставени отвори за отвеждане на въздуха, както и карбонови „перки“ – с тях колата ще изглежда още по-агресивно. Поставени са шикозни спойлер и добавка към задната престилка от карбон. Клиентите могат да оформят и кокпита на RS5-R спрямо индивидуалните си желания. В интериора правят впечатление частично облечените в кожа седалки, карбоновият капак при скоростния лост и табелката 1 of 50. Допълнително купувачите могат да бъдат поръчат и още карбонови бленди.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин