Abt даде още 100 „коня“ на най-мощното Audi комби

0804
2020

С 591 конски сили и „раздута“ каросерия Audi RS6 е комби, което малко хора биха подценили. Но за тези, за които RS6 не е достатъчно потентно, Abt Sportsline има решение – в лицето на RS6-R. Така се казва тунинг проектът на компанията, който включва както визуални подобрения, така и ъпгрейди по механиката.

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ AUDI RS6 В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

В списъка с оптични модификации влизат някои карбонови компоненти като сплитер под предната броня, както и крилца от двете й страни и въздуховоди. От Abt са подготвили и джанти с аеродинамично оформление. В задната част са добавени уникален спойлер и дифузьор към бронята. Отвътре единствените подобрения са бродериите на седалките и няколко лога на марката, но от рекламен клип с участието на пилота във Формула Е Даниел Абт става ясно, че при желание на клиента от тунинг фирмата ще могат да направят интериор по индивидуален проект.

Агресивното оформление на екстериора е „подплатено“ със същите модификации, които Abt използва при RS7-R. 4-литровият V8 получава по-голямо турбо, „ъпгрейднат“ интеркулер, нова генерация и нов софтуер за ECU-то. Всичко това позволява мощността за американската версия на автомобила да бъде увеличена от 591 на 690 к.с., а максималният въртящ момент – от 800 на 880 Нм.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин