Abt дава 370 „коня” на ST Cupra 300 Carbon Edition

0308
2018

Лимитирана серия от едва 300 броя ST Cupra 300 Carbon Edition маркира върха в компактния клас при Seat. Карбонови части по каросерията и двойни ауспуси превръщат „испанския лъв” в истински цар на магистралата. ABT Sportsline предлага дори допълнителна доза мощност за хотхеча – и вдига „конете” от 300 на 370, а максималния въртящ момент – от 380 на 460 Нм. Новата електроника – ABT Engine Control (AEC), обаче маркира единствено върха при разработките за Seat. Германската тунинг компания предлага „ъпгрейд” за почти всеки двигател на марката от 2012: портфолиото започва от 1.4 TSI със 160 к.с. (вместо 122), преминава през 2.0 TDI с 210 к.с. (вместо 184) и стига до най-атрактивните версии – Cupra.

За да бъдат сигурни хората от най-голямата тунинг компания за коли на групата VW, че Leon получава необходимия респект на пътя, те предлагат нова Downpipe, както и спортен катализатор. Тези компоненти правят звука на „бегачката” още по-впечатляващ. За да може компактният модел да се „заиграва” с истински „спортисти” по пътища с много завои, от Abt поставят и спортни стабилизатори, които правят машината още по-стабилна и по-приятна за каране.

ST CUPRA 300 Carbon Edition ще хваща окото по булевардите, ако клиентите на баварската тунинг компания поръчат атрактивните джанти с размер между 18 и 20 цола с различни дизайн и цветове. И тъй като лъвовете ловуват предимно нощем, Abt предлага и атрактивни светлинни лога при отваряне на вратата за всички версии на Leon – перфектно решение за маркиране на територията му.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин