ABB Formula E се завръща с шест състезания в Берлин


3
авг.
2020

Шампионатът FIA ABB Formula E се завръща следващата седмица в германската столица за шеста поредна година, за да завърши последните състезания за сезона.

Шестте състезания ще се проведат за девет дни – 5/6, 8/9, 12/13 август – като всяка двойка състезания ще използва различни конфигурации на пистата, за да предизвика пилотите да развият стратегия и да се запознаят с новото разположение за кратко време.

Берлинската писта се намира на летище Темпелхоф на настилката, служила преди време като въздушна порта към града. След прекратяване на експлоатацията за самолети през 2008 г., летище Темпелхоф, разположено на юг от центъра на града, е преобразувано като градски парк и място за провеждане на панаири и събития.

Като световен лидер в предоставянето на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства, от решения за електрически автомобили и автобуси до кораби и влакове, АББ непрекъснато укрепва водещата си позиция в тази област, особено в Германия, където АББ се радва на тясно партньорство с известната автомобилна индустрия на страната. Това включва изключително партньорство с Porsche, което АББ сключи по-рано тази година, за съвместно насърчаване на електрическата мобилност, като стана официален партньор на екипа на TAG Heuer Porsche във Формула Е. АББ също така предостави и монтира системи за високомощно зареждане в депа (HVC) и електрическа инфраструктура за първото изцяло електрическо депо за автобуси в Германия, след като си партнира с немския оператор на обществен транспорт Hamburger Hochbahn AG.

Тарак Мехта, президент на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ, сподели: „Берлинската E-Prix предлага платформа за демонстриране на технологията за електрическа мобилност, която подчертава дългогодишната роля на АББ като движещ партньор в целите на Германия за постигане на устойчивост. Гордеем се, че работим директно с производителите на и извън пътя, като същевременно продължаваме да подобряваме широкото наличие на надеждна и високоефективна зарядна инфраструктура, която е ключова за постигането на напредък в Германия.“

Германия също така е дом на първия производствен обект на АББ с неутрален CO2 отпечатък в Люденшайд. Тук, благодарение на пионерския проект „Мисия до нула“ на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ, комбинация от слънчева енергия, интелигентно управление на енергията и високоефективна инсталация за когенерация доставят достатъчно енергия за захранване на цялата фабрика, като в същото време спестяват около 630 тона CO2 емисии годишно.

От основаването си през 1900 г. АББ Германия се превръща в една от водещите технологични компании в страната с 8 500 служители на повече от 30 обекта. Работи в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзвеждане, индустриална автоматизация и роботика, задвижвания и двигатели. Също така активно допринася за формирането на модерното бъдеще на Германия с цялостното дигитално решение ABB Ability™. Германия е третият по големина пазар на АББ на база приходи.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин