ABB Formula E е изцяло готова за сезон 8 на устойчивите моторни спортове

0112
2021

През тази седмица сезон 8 на Световния Шампионат FIA ABB Formula E се завръща с пълна мощност и всички 11 екипа заемат местата си на пистата във Валенсия за тестове от 29 ноември до 2 декември. Официалните предсезонни тестове отново ще се проведат на пистата Рикардо Тормо. Построена през 1999 г., тя е проектирана да бъде домакин на MotoGP и е кръстена на испанската мотоциклетна легенда Рикардо Тормо. Трасето от 15 завоя, което ще се използва тази седмица, включва серия от тесни завои и къси прави над 3,376 км.

Още вчера вечерта към поканените представители на производителите, екипите и партньорите на Formula Е се присъединиха пилотите за частно представяне на новия автомобил от трето поколение (Gen3), преди предстоящо събитие за цялостно представяне през следващите месеци. Gen3 е мощен символ на следващата ера на Formula E, както и ключов етап за АББ, която ще бъде официалният доставчик на зареждане на по-бързите и по-леки автомобили, които ще се използват от сезон 9.

АББ също така пуска нова поредица видеоклипове като част от продължаващото си партньорство с FIA „Girls on track“. Поредицата ще покаже разнообразните и влиятелни роли на жените във ABB Formula E, като по този начин ще вдъхнови следващото поколение за кариера в автомобилния спорт чрез обучение в STEM-областите. Това перфектно допълва не само стратегията за устойчивост за АББ, но и Климатичните инициативи, които тя ще изпълнява на местата на състезанията през целия сезон. Съсредоточени около три опорни стълба – Иновативни технологии; Социален прогрес; Борба за промяна – дейностите ще бъдат предприети във връзка със състезанията в ABB Formula E в централните части на градове по целия свят, за да подпомогнат устойчивия напредък.

Теодор Шведжемарк, главен директор на АББ за комуникации и устойчивост, сподели: „Непрекъснато търсим нови начини чрез шампионата да стимулираме ангажираността по всички теми, свързани с устойчивостта, и да увеличим максимално положителното въздействие върху градовете и държавите, в които се провеждат състезанията.

АББ приветства Лукас Ди Граси – шампион във Формула Е от сезон 3 и посланик на Програмата на ООН за околната среда – като нов посланик в Шампионата. Неговият авторитет и ангажимент към темите, свързани с устойчивостта и електрическата мобилност, го правят идеален партньор за АББ с цел сътрудничество по проекти.

Бразилецът Ди Граси се присъединява към съществуващите посланици на АББ в шампионата, швейцареца Себастиен Буеми от Nissan e.Dams и Симона де Силвестро от Porsche, като АББ продължава да бъде официален партньор на екипа на Tag Heuer Porsche във Formula E.

Всички 22-ма пилоти, които започват сезона на Световния шампионат, със сигурност ще представят ожесточена конкуренция на пистата, докато се борят да настигнат сегашните шампиони Ник Де Врис и Mercedes-EQ в категориите „Пилоти“ и „Екипи“.

Състезанието ще се проведе в най-мащабния календар на серията досега, който ще изведе електрическите състезания по улиците за 16 състезания в 12 глобални локации, включително три вълнуващи нови града: Ванкувър, Джакарта и Сеул. Тези нови места ще позволят на АББ да се ангажира с още повече клиенти, фенове и медии, като допълнително повишава вълнението и информираността за най-модерните технологии за електрическа мобилност в света.

Състезанията започват в Дирия, Саудитска Арабия на 28 и 29 януари 2022 г., където пилотите отново ще се състезават през нощта, на писта, осветена с LED технология с ниска консумация, захранвана с напълно възобновяема енергия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин