A1 с по-голям въртящ момент от Sport Quattro

2909
2019

Abt Sportsline увеличи максималния въртящ момент на 2-литровия мотор в Audi A1 и надмина стойностите на легендарното Sport Quattro!

Да, вентилационните отвори под капака на двигателя са само украса при аутуалното Audi A1 – декорацията обаче има историческа стойност. Загатнатите вентилационни отвори напомнят на тези на легендарното Sport Quattro. По отношение на мощността малкият автомобил не може да се мери със своя далечен предшественик, но след тунинга от Abt Sportsline A1 разполага с по-голям максимален въртящ момент от Sport Quattro.

По-голям максимален въртящ момент от Sport Quattro

200 к.с. и 320 Нм пише в техническите характеристики на Audi A1 40 TFSI. След като хората от Abt са инсталирали своя допълнителен уред за управление на двигателя (Abt Engine Control), към данните се добавят още по 40: макар, че A1 със своите 240 к.с. все още изостава с 66 к.с. от 5-цилиндровия мотор на Sport Quattro, с 360 Нм малкият автомобил с 2-литров турбомотор надминава с 10 Нм легендарния модел. Цената на ъпгрейда: 4500 лв. включително монтажа. За още 7500 лв. тунинг-специалистите от Алгой, Германия оборудват A1 с нови 18-цолови джанти в матово-черен или блестящо-черен цвят, като освен това каросерията на автомобила от Инголщадт е смъкната с от 25 до 30 милиметра по-близо до асфалта.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин