Aмериканската версия на Honda Accord


18
юли
2017

Как се казва VW Passat на американски? Отговорът: Honda Accord. Оставете шегата настрана – от години моделът заедно с Toyota Camry спори за короната на най-продаван класически седан. Докато европейската версия на Accord бе спряна през 2015 г. заради неуспех, сега Honda представя в Щатите десетото поколение на автомобила.

Впечатление прави приличащата на хечбек задница на модела. Не трябва обаче да се заблуждаваме: също както и Civic седан, Accord има къс заден капак. В случая по-интересни са паралелите при външността с Toyota Camry. Нека погледнем размерите на Honda: новият Accord е дълъг 4,88 метра, висок 1,45 метра и широк 1,86 метра. Междуосието пък му е 2,83 метра. За сравнение: това са горе-долу размерите на Skoda Superb.

По отношение на гамата на двигателите в Accord Honda залага на даунсайзинг (намаляване на обема). Досегашният 2,4-литров атмосферен бензинов мотор ще бъде сменен от 1,5-литров турбоагрегат със 195 к.с. и 260 Нм. Двигателят е комбиниран с  безстепенна CVT-трансмисия. С оглед на предпочитанията на американците е изненадващо, че Honda предлага и 6-степенна механична скоростна кутия. Топмоторизацията е 2,0-литров 4-цилиндров агрегат с 255 к.с. и 370 Нм максимален въртящ момент.  Той сменя 3,5-литровия V6 мотор.

Третата възможност за задвижване е Accord Hybrid, който също ще се произвежда в Мерисвил (Охайо). Засега от Honda не дават информация за техническите данни на модела, но вероятно става дума за 2,0-литров атмосферен бензинов двигател с цикъл на Аткинсън и литиево-йонна батерия.

Въпреки наличието на хибридна техника, вместимостта на багажника на Accord няма да е по-малка. Серийно Honda оборудва всеки свой модел със системата Sensing. тя включва следните асистенти: за аварийно спиране, запазване на пътната лента, разпознаване на пътни знаци и адаптивен темпомат.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин